Steirischer Heidensterz

Steirischer heidensterz este un fel de mâncare rural tradițional făcut cu făină de hrișcă. Se crede că își are originea în secolul al XV-lea în statul austriac Carintia, se face prin turnarea rapidă a făinii de hrișcă în apă clocotită cu un praf de sare, ceea ce creează cocoloașe mari de făină. Apa se scurge apoi, iar cocoloașele se pasează și se amestecă într-o oală cu untură topită. Compusul se amestecă ușor și se lasă la fiert încă câteva minute până devine ferm. În mod tradițional, felul de mâncare este servit cu o versiune locală de supă de ciuperci sau supă de găluște, dar poate fi însoțit și de lapte acru. Heidensterz a început ca hrană țărănească datorită accesibilității ingredientelor și valorii sale nutritive, dar la începutul secolului al XIX-lea, a fost declarat un fel de mâncare național în Stiria și o delicatesă culinară pentru toți cetățenii, nu numai pentru țărani.

Origine: Stiria

Categorie: Terci

Taguri

Retete Steirischer Heidensterz