Macarons de Nancy
Un macaron este un deliciu dulce care este preparat în toată Franța, numele său derivând din italianul maccarone , referindu-se la zdrobirea pastei de migdale, care este ingredientul principal al acestor delicii delicii. Inițial, fiica lui Carol al III-lea, Ducele de Lorena a fondat o mănăstire numită Les Dames du Saint-Sacrement, chiar în centrul orașului francez numit Nancy. Întrucât carnea era interzisă în mănăstire, călugărițele au început să coacă numeroase produse de patiserie, printre care și popularele macarons. După desființarea lor din mănăstire, călugărițele Marguerite și Marie-Elisabeth s-au refugiat în casa unui medic local și au început să facă și să vândă macarons pentru a supraviețui. Dulciurile au câștigat o popularitate uriașă, iar în 1952, orașul Nancy le-a onorat pe surorile macaron, denumind o parte a străzii în care locuiau după ele. Rețeta acestor delicii celebre este încă ținută secret, păzită de Nicolas Génot de la Maison des Soeurs Macarons din Nancy.
Origine: Nancy
Categorie: Cookie