Meursault blanc

Meursault este o denumire franceză situată în jurul satului omonim din regiunea Côte de Beaune (Côte-d'Or) din Burgundia. Denumirea constă din nouăsprezece podgorii de premier cru care produc unele dintre cele mai bune expresii ale strugurilor Chardonnay. Deși există diferențe subtile de stil, în funcție de locație, vinurile Meursault sunt de obicei bogate, untoase și cremoase, rămânând în același timp proaspete. De obicei, pot îmbătrâni bine și prezintă adesea arome de nuci și arome de migdale și alune prăjite, precum și nuanțe de citrice, florale și minerale. Aceste vinuri echilibrate și bine structurate se potrivesc bine cu preparatele din pește și fructe de mare, precum și cu foie gras, brânză albastră sau carne de vițel și carne de pasăre servite în sosuri cremoase.

Origine: Côte-d'Or

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Meursault blanc