Riebel

Riebel este un fel de mâncare tradițional austriac originar din Vorarlberg. Terciul este făcut cu o combinație de făină de porumb, lapte, unt și sare. Combinația se lasă să fiarbă pe aragaz mult timp până se umflă semnificativ. Apoi se prăjește în unt limpezit în timp ce se înțepe și se taie masa în bucăți mai mici, de obicei cu o lingură mare de lemn. Acest fel de mâncare este servit în mod tradițional cu fructe înăbușite, brânză locală sau sos de mere. Interesant este că până în anii 1970, Riebel a fost un aliment de bază pentru micul dejun al fermierilor și al familiilor sărace, dar astăzi este de obicei pregătit pentru cină sau prânz. Deși variantele de desert dulce sunt mai clasice decât cele sărate, Riebel poate fi îmbogățit și cu ciuperci și brânză, iar apoi este servit ca acompaniament de carne.

Origine: Vorarlberg

Categorie: Terci

Taguri

Retete Riebel