Weißlacker

Cunoscută și sub denumirea de „brânză de bere”, această brânză de vaci picant, sărat, semi-moale, este făcută folosind o rețetă tradițională din regiunea Allgäu din Germania. Weisslacker a fost fabricat pentru prima dată în timpul războiului franco-prusac de către frații Kramer din Wertach. Este prima brânză brevetată din lume, iar numele său, în germană pentru „lac alb”, derivă din culoarea sa albă strălucitoare. Cunoscătorii din Germania scufundă adesea această brânză direct în berea cu care este servită – este prea tare pentru a fi asociată cu majoritatea vinurilor. Weisslacker este o apariție obișnuită în meniurile din sudul Germaniei și Republicii Cehe și este servit în mod popular cu pâine pumpernickel sau de secară și ridichi sau Wurst . Locul de origine al lui Weisslacker, casa fraților Kramer, a fost transformat într-un monument național al brânzei.

Origine: Allgäu

Categorie: Brânză

Taguri

Retete Weißlacker