Aluat de drojdie ptr prajituri

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Aluat de drojdie ptr prajituri

Intr-un vas se cerne faina se adauga drojdia faramitata bine, ouale si zahar ,coaja de lamaie si vanilia deasemeni laptele si se framinta un aluat.Dupa ce lam framintat putin adaugam untul taiat in cuburi, si framintam in continuare dupa care adaugam sarea si mai framintam putin.Acoperim vasul cu aluat cu naylon si-l lasam pentru o noapte la frigider, sau 5-6 ore ziua. Aluatul se potriveste la diferite copturi, ca cornulete cu ciocolata, strudel cu mere, cu brinza, cu stafide nuca si scortisoara. Este un aluat usor si foarte practic mai ales ptr cine nare mult timp. Se poate pregati si cu robotul de bucatarie se pun toate ingridentele inafara de unt si sare se face aluatul si dupa aceea untul si sarea.

Ingrediente Aluat de drojdie ptr prajituri

600 gr(4pahare)

200 gr unt

80 gr(1/3)pahar zahar

2 oua mari

1lingurita de sare

2/3 pahar lapte

25 gr drojdie

1 lingurita de etenta vanilie

coaja de lamaie rasa

Categorii