Sarmalute cu hribi si malai

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute cu hribi si malai

Se clatesc frunzele de vita de vie si cele de hrean si se oparesc. Se fierbe apa si cand apa fierbe, se opreste focul si se scalda frunzele in apa clocotita,dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Se dau prin masina de carne,hribii,ceapa,morcovii si se pun intr-un vas,se adauga sarea,ierburile aromate,pasta de tomate,bulionul de gogosari,malaiul,uleiul,se omogenizeaza compozitia si se fac sarmalute mici care se pun intr-un vas yena.Am umplut si cativa ardei culesi din gradina mea.Se pune apa pana la jumatate din cantitatea de sarmalute,se pune capac si se dau la cuptor pentru circa 2 ore la foc potrivit.Se pot servi cu mamaliguta sau se pot servi fara nimic asa sunt de bune.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Ingrediente Sarmalute cu hribi si malai

-500 gr.orez

-5 cepe mari

-300 gr.pasta de tomate

-250 ml.ulei

-1kg.hribi gata fierti

-ierburi aromate,(oregano,rozmrin,cimbru,boia de ardei iute):

-1 lingura rasa de sare

-300 gr.bulion de gogosari

-200 gr.malai,(faina de porumb)

-3 morcovi mari

-frunze de hrean

-frunze de vita de vie.

Categorii