ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN

1. Se pune in vasul mixerului (sau in blender) laptele batut si zaharul si se mixeaza 3 minute, cu viteza medie. Se adauga câte putin ouale si faina pâna se obtine un aluat foarte moale. Se ung cu unt cateva forme de tarta (4 cm inaltime) si se captusesc cu aluatul. 1, Se pune in forme umplutura de branza dulce. Se unge cu galbenus. Se unge cu galbenus, se presara putina scortisoara si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius 30 minute. Dupa ce tartele s-au racit, se scot din forme. Se servesc reci.

Ingrediente ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN

240 mi lapte batut

160 gr zahar ar

2 oua

3 cesti faina

Umplutura:

1 kg brânza dulce (ricotta sau alta brânza dulce si moale)

2-3 stamine de sofran

dizolva te În apa calduta

1 ou

3 linguri zahar to

1 galbenus (pentru uns)

scortisoara

Categorii