Ardei gras umplut cu varza si morcov

Reteta culinara Ardei gras umplut cu varza si morcov din categoria Muraturi. Cum sa faci Ardei gras umplut cu varza si morcov

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei gras umplut cu varza si morcov

 

Dragilor, a venit toamna peste noi! Frumos constata Radu Anton Roman: "orice gospodina geto-latina prevazatoare muta în octombrie-noiembrie, o micã toamnã în camari: murãturi, „zacusti“, vinete tocate-n ulei, zarzavat si verdeturi în sare sau otet si altele, destule. De aici nu pot lipsi ardeii de umplut". Au trecut multi ani de cand nu am mai pus astfel de ardei, dar am prins super-oferta la supermarket la aceste legume si m-a apucat nostalgia pentru ca mama o facea negresit an de an, era delicatesa in neamul muraturilor. Eu o voi prepara asa cum o facea mama (am imbunatatit insa metoda de conservare), pentru a regasi gustul copilariei dar va dau si un tips ca sa nu aveti probleme sa se fleosteasca peste iarna, desigur, fara a pune conservant.

Ingrediente Ardei gras umplut cu varza si morcov

2 borcane de 4 kg

3 kg ardei gras (28 bucati)

2 kg varza 

1,5 kg morcov

boabe de mustar

dafin

4 bucati hrean

3 catei usturoi /borcan

optional marar 

4 l apa 

4 linguri sare pentru muraturi (neiodata de preferinta)  

Categorii