Castraveti in otet / Pickles
Reteta culinara Castraveti in otet / Pickles din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Castraveti in otet / Pickles
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Castraveti in otet / Pickles
Reteta facuta anul trecut, testata si omologata. Am urmat reteta Inei , am scos doar zaharul si am pus condimentele pe care le aveam. vezi si aici: https://www.blogulluicatalina.com/2021/07/castraveti-in-otet-pickles.html
3,5 kg de castraveți proaspeți 1 litru de oțet alb la 6 ° C 2,5 litri de apă 1 lingura de sare grunjoasa pentru fiecare litru de lichid Boabe de piper Sichuan (muștar dacă aveți) inele de ceapă -2 cepe foi de dafin 6 catei de usturoi frunze de busuioc (optional)Spălați borcanele și uscați-le în cuptorul cu microunde. Spălați castraveții în apă rece și îndepărtați capetele. Intr-o oala mare se fierbe otetul si apa impreuna cu sarea, o lingura de boabe de piper si 6-8 foi de dafin. Cand lichidul a dat in clocot, scufundam castravetii in el si lasam 2-3 minute pana isi schimba putin culoarea.
Se pun in fiecare borcan 2-3 rondele de ceapa, 1 frunza de busuioc si usturoiul tocat.
Scoateți castraveții din oală și puneți-i în borcane astfel încât să încapă cât mai mulți.
Ii pun pe cei mici intregi. Pe cele mari le-am tăiat și le-am pus bucăți – murături. Se toarnă lichidul fierbinte, acoperind complet castraveții. Închideți borcanele ermetic și întoarceți-le cu capacul în jos. Le las o noapte si le returnez in a 2-a zi. Le puteți acoperi cu prosoape groase.
Depozitam apoi borcanele in camara sau pivnita. Castraveții se păstrează foarte bine peste iarnă, rămân crocanți și sunt foarte gustoși. Mai am cam 1 kg de saramură de castraveți. Eu am facut gogonele in otet - 3 borcane de 800 gr. Păstrați borcanul la rece după deschidere. Foarte bine !
Ingrediente Castraveti in otet / Pickles
3,5 kg de castraveti proaspeti
1 litru otet alb 6°C
2,5 litri apa
1 lingura cu sare groasa pentru fiecare litru de lichid
boabe de piper de Sichuan (mustar daca aveti)
rondele de ceapa -2 cepe
foi de dafin
6 catei de usturoi
frunze de busuioc (optional )