Lamai murate
Reteta culinara din categoria Muraturi. Specific Maroc. Cum sa faci Lamai murate
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Lamai murate
Am vazut in retetele marocane si tunisiene ca sunt folosite la prepararea carnii, lamai murate. Am văzut recent o emisiune culinară și am aflat cât de ușor este să prepari aceste lămâi murate. Am avut cateva lamai netratate si a trebuit sa plec de acasa vreo 3 zile. Ca să nu mă deshidratez, am ales să le mor. Oricum am vrut de mult sa folosesc asa ceva pentru a pregati carnea de capra sau de miel.
5 lamai 5 lingurițe sare de mare apa fiarta si racita - am pus apa fierbinte 1 borcan de dimensiunea potrivita Cantitățile depind de câte lămâi aveți. Trebuie să aveți un borcan de dimensiunea potrivită pentru cantitatea de lămâi. Spălați bine borcanul cu apă caldă și detergent. Limpeziți bine. Sterilizați borcanul la cuptor timp de 10 minute. Spălați bine lămâile cu apă caldă. Am avut lămâi organice, netratate. Puteți elimina orice pesticide înmuiând lămâile timp de 15 minute într-o soluție cu o lingură de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apă. Clătiți bine lămâile cu apă rece. Tăiați fiecare lămâie în patru fără a separa sferturile de tot. Pune o lingurita de sare de mare intre sferturile de lamaie. Lămâile astfel preparate se înghesuie într-un borcan astfel încât să nu existe spații între ele. Initial am pregatit doar 4 lamai dar ca mai aveam loc, am mai pus una. Rețeta cere să stoarceți sucul de la o altă lămâie deasupra. Pe măsură ce le-am stors bine, am crezut că au eliberat suficient suc. Deasupra se toarnă apă fiartă și răcită, astfel încât lămâile să fie bine acoperite.Ingrediente Lamai murate
5 lamai
5 lingurite de sare de mare
apa fiarta si racita - eu am pus apa fierbinte
1 borcan potrivit ca marime