Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

Aripioarele se spala si se curata bine eliminand varful, le dam prin pesmet (in felul acesta carnea ramane mai alba iar pentru amatorii de pielita crocanta e un deliciu), si le punem in tigaia incinsa ,dar la foc mic. E bine sa le prajiti cu baza mare spre exterior (acolo este carne mai multa), le intoarcem si pe partea cealalta si cand sunt rumenite le scoatem, le saram si le acoperim. Binenteles ca in acest timp curatam cartofii, si ii prajim in alta tigaie. Usturoiul se curata , se zdrobeste intr-un vas si se pune o lingurita de sare, una de piper si o lingura de ulei , se fraca bine dupa care se pune lingurita de otet si apa minerala si se freaca in continoare pana obtinem o pasta, apoi punem smantana si mararul si amestecam bine( il punem la frigider pana il servim). Totul se serveste alaturi de o salata de varza rosie P.S. Aceasta reteta este pentru gurmanzi, dar eu am o vorba , Incearca , Gusta, Savureaza dar nu abuza. Fitii nebuni dar buni!.

Ingrediente Aripioare prajite cu pesmet, garnitura de cartofi prajiti si pasta de usturoi

O casoleta de aripioare proaspete ,1kg de cartofi rosii,o punga de pesmet

doua capatani de usturoi

o legatura de marar

o lingura de ulei ,doua linguri de apa minerala

o lingurita de otet,200 gr de smantana

sare si piper.

Categorii