Avat cu unt si lamaie

Reteta culinara Avat cu unt si lamaie din categoria Peste. Specific Romania. Cum sa faci Avat cu unt si lamaie
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Avat cu unt si lamaie
"Bunatati pentru Craciun" Ne place mult pestele , mai ales copt . Prietenii ce vin in vizita , abia asteapta sa savureze o bucatica de peste . De data aceasta am avut avat .Avatul este un peste rapitor de apa dulce ,ca si forma seamana cu crapul,doar putin mai zvelt , dar ca si carne aduce mai mult catre salau . Are denumiri populare diverse ca peste-lup, boulean , peste-tiganesc ,valcan sau peste-cu-sapte -nume.
INGREDIENTE
Ingrediente Avat cu unt si lamaie
1.5 kg avat proaspat
100 gr unt
50 gr ulei masline
2-3 lamai
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita sare roz de Himalaya
1 lingurita boia dulce afumata
1/2 lingurita chilli
1/2 lingurita piper cu lamaie
masline , ardei , salata verde pentru decor