Bagheta express

Vreti o bagheta buna, faceti-o acasa! O reteta rapida si de usor de facut! Perfecta pentru micul dejun; cu o nota de unt si / sau gem, aceasta bagheta va face sa incepeti ziua cu un zambet :-)

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Bagheta express

Intr-un castron puneti faina, sarea si faceti o gropita in care sa puteti drojdia zdrobita ( atentie nu trebuie sa atinga sarea!). Se toarna apa calduta.

Se amesteca cu o lingura pentru a avea o pasta neteda si lipicioasa. Lasati 1:30min la temperatura camerei.

Asezati o foaie de hartie de copt pe forma dvs. copt tip bagheta (sau pe o tava de copt pentru a face paine). Se toarna compozitia lipicioasa, separandu-o in 2.

Folosind foarfece, crestati bagheta.

Intr-o tava de copt puneti niste apa si puneti-o sub gratarul deasupra caruia va sta bagheta. Prezenta apei este esentiala in timpul gatitului, intrucat aburul va ajuta la formarea unei cruste crocante.

Coaceti 30 minute la 230°C.

Gata!

Ingrediente Bagheta express

375 gr faina

8 gr sare

12 gr drojdie proaspata

300 ml apa calduta

Categorii