Langos cu sos de smantana cu usturoi si cascaval ras
Langosul este o reteta de origine Ungureasca, acesta are la baza traditionalul aluat de paine care se va praji si nu se va coace precum painea.Veti gasi mai jos o reteta de Langosi delicioasa si foarte usor de facut, la indemana oricui. Va invitam sa urmariti si reteta video din josul paginii si sa ne dati un Like!
Instructiuni de preparare Langos cu sos de smantana cu usturoi si cascaval ras
Vom activa drojdia uscata cu 1 lingura de lapte caldut amestecat cu o lingurita mica de zahar. Si o vom pune de o parte pentru a dospi putin.
Amestecam zaharul si sarea cu faina.
Peste faina vom adauga laptele si drojdia si vom framanta aluatul pana ce toate ingredientele vor fi incorporate. Apoi vom lasa aluatul sa creasca pana ce acesta isi va dubla volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il vom imparti in 5 bile aproximativ egale pe care le vom intinde cu sucitorul sau cu degetele si le vom lasa putin sa se odihneasca.
Vom praji langosii intr-o tigaie cu ulei incins pana ce acestia se vor rumeni pe ambele parti.
Apoi vom prepara un mujdei amestecand usturoiul pisat cu o jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de ulei pe care il vom adauga progresiv peste usturoi. Dupa ce am format o pasta din usturoi,o vom amesteca cu smantana. Vom unge langosii cu acest sos si ii vom presara cu cascaval ras. Pofta Buna!
Ingrediente Langos cu sos de smantana cu usturoi si cascaval ras
290g faina
180ml lapte
1/2 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
7g drojdie
1 lingura de lapte si o lingura de zahar extra (pentru activarea drojdiei)
5 catei usturoi pisati
150g smantana
150g cascaval ras