Briose englezesti

Pentru un mic dejun englezesc sau brunch de duminica, nu puteti rata briosele englezesti. Sunt pufoase si usoare pe dinauntru, cu coaja usor crocanta si se servesc la micul dejun cu unt si gem, de asemenea puteti sa faceti si sandwich-uri cu carne, bacon, oua (prajite, fierte, omleta) etc.

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Briose englezesti

In vasul robotului, puneti toate ingredientele si framantati timp de aproximativ 5 minute. Formati o minge.

Puneti aluatul la crescut 1 ora la temperatura camerei. Dupa acest timp, degazați, adica apasati aluatul pentru a elibera aerul.

Intindeti aluatul de 1 cm pe o suprafata de lucru. Folosind un taietor rotund de aproximativ 10 cm diametru, taiati briosele.

Puneti briosele intr-o tigaie fierbinte la foc mic si gatiti timp de 9 minute. Intoarceti-le si lasati inca 9 minute.

Gata!

Ingrediente Briose englezesti

450 gr faina

1 lingurita de sare

12 gr de drojdie de patiserie proaspata

15 ml ulei

300 ml lapte

Categorii