Briose englezesti
Pentru un mic dejun englezesc sau brunch de duminica, nu puteti rata briosele englezesti. Sunt pufoase si usoare pe dinauntru, cu coaja usor crocanta si se servesc la micul dejun cu unt si gem, de asemenea puteti sa faceti si sandwich-uri cu carne, bacon, oua (prajite, fierte, omleta) etc.
Instructiuni de preparare Briose englezesti
In vasul robotului, puneti toate ingredientele si framantati timp de aproximativ 5 minute. Formati o minge.
Puneti aluatul la crescut 1 ora la temperatura camerei. Dupa acest timp, degazați, adica apasati aluatul pentru a elibera aerul.
Intindeti aluatul de 1 cm pe o suprafata de lucru. Folosind un taietor rotund de aproximativ 10 cm diametru, taiati briosele.
Puneti briosele intr-o tigaie fierbinte la foc mic si gatiti timp de 9 minute. Intoarceti-le si lasati inca 9 minute.
Gata!
Ingrediente Briose englezesti
450 gr faina
1 lingurita de sare
12 gr de drojdie de patiserie proaspata
15 ml ulei
300 ml lapte