Baghete cu Ricotta

Timp de preparare 2 ore si 10 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Baghete cu Ricotta

Intr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit intr-un loc cald timp de 10 minute. Intr-un bol mare amestecam faina cu sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam amestecul de drojdie. Amestecam usor cu lingura, apoi adaugam ricotta, restul de apa si uleiul de masline. Framantam bine timp de 10 minute, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios. Lasam painea la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora si 30 de minute. Rasturnam aluatul pe masa infainata si il impartim in 2. Fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de 1,5 cm, apoi o rulam sub forma de bagheta. Asezam baghetele in tava acoperita cu hartie de copt si presarata cu malai. Cu un cutit bine ascutit crestam usor painicile si le pudram cu faina. Lasam baghetele la dospit 45 minute. Incingem cuptorul la 180 grade Celsius si introducem in cuptor un vas cu apa. Vasul cu apa are rolul de a conferii painii o coaja crocanta si in acelasi timp supla. Coacem painea timp de 30 minute, pana cand este frumos rumenita.

Ingrediente Baghete cu Ricotta

250 ml apa calduta

1 plic drojdie uscata

1 lingurita zahar

550 gr. faina

2 lingurite sare

60 ml ulei masline

250 gr. Ricotta

Categorii