Berbecut cu cartofi la tava

Reteta culinara Berbecut cu cartofi la tava din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Berbecut cu cartofi la tava

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Berbecut cu cartofi la tava

 

 De data aceasta am  dorit sa p[repar o friptura de berbecut nu prea condimentata , nu prea aromata . Eu zic ca ma gasit echilibrul perfect si mi-a iesit o friptura la tava savuroasa .  

 

INGREDIENTE
1 kg pulpa de berbecut cu os 1 kg cartofi 15o gr sunca afumata 500 ml vin rosu 100 ml ulei de masline 1 l apa 1 ceapa 1 ardei 4 catei usturoi 1 crenguta cimbru 1 crenguta rozmarin 1 foaie dafin chimen macinat boia dulce piper negru macinat chilli sare Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie . Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere . Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati . Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul , ardeiul si crengutele de mirodenii . Lasati sa fiarba cam 30 minute [asta depinde de carne , a mea a fost foarte frageda ]. Adugati cartofii taiati in sferturi si mai fierbeti inca 15-20 minute . Scurgeti carnea si cartofii de lichid si le transferati intr-o tava ne-aderenta . Pulpa de berbecut se incresteaza din loc in loc pentru a se patrunde mai bine de condimente . Carnea se condimenteaza cu chimen , chilli ,piper si boia dulce . Cartofii se condimenteaza cu boia dulce si chilli . Stropiti pe deasupra ulei de masline si dati tava la gratinare in cuptor inca 30 minute . Serviti friptura decorata cu ardei si ceapa verde ,alaturi de varza murata sau de salata preferata . Pofta mare !!!!

Ingrediente Berbecut cu cartofi la tava

1 kg pulpa de berbecut cu os

1 kg cartofi

15o gr sunca afumata

500 ml vin rosu

100 ml ulei de masline

1 l apa

1 ceapa

1 ardei

4 catei usturoi

1 crenguta cimbru

1 crenguta rozmarin

1 foaie dafin

chimen macinat

boia dulce

piper negru macinat

chilli

sare

Categorii