Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

Reteta culinara Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști din categoria Oaie. Cum sa faci Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

 

Pentru sărbătorile pascale, friptura de miel este nelipsită. O poți pregăti în multe feluri, dar cea mai savuroasă este cea gătită la cuptor, în baiț cu vin. Pentru această Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști, ai nevoie de ingredientele următoare: carne de miel, vin, ulei, usturoi verde, condimente.

Ingrediente Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști: 1,5-2 kg carne de miel (pulpă și coaste) 100 ml ulei de floarea soarelui 400 ml vin alb sau rose sec 2 lingurițe praf de usturoi 2 lingurițe boia de ardei dulce 2-3 legături de usturoi verde 2 lingurițe rozmarin uscat sare și piper

Cum se prepara Friptura de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști:

 Pregătește o tavă mai mare, cu pereții mai înalți.

Porționează carnea după cum dorești și asaz-o în tavă.

Într-un bol, pune uleiul, puțin rozmarin, boia de ardei dulce, praf de usturoi, sare și piper. Amestecă bine toate ingredientele, apoi masează bine carnea cu acest sos.

Toarnă vinul în tava cu carne. 

Curăță și toacă usturoiul verde, apoi așază-l în tavă printre bucățile de carne și pe deasupra.

Așază o hârtie de copt peste tavă, apoi pune o folie de aluminiu deasupra și sigilează la margini pentru ca friptura să se gătească înăbușit.

Gătește friptura de miel la 190 de grade C, pentru o oră și jumătate. După acest timp, scoate tava din cuptor, îndepărtează folia și hârtia de copt. Bagă din nou tava la cuptor pentru 10-20 de minute ca să se rumeneasca frumos.

Servește friptura de miel alături de o salată de sezon și garnitura preferată.

Ingrediente Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

Ingrediente Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști:

1,5-2 kg carne de miel (pulpă și coaste)

100 ml ulei de floarea soarelui

400 ml vin alb sau rose sec

2 lingurițe praf de usturoi

2 lingurițe boia de ardei dulce

2-3 legături de usturoi verde

2 lingurițe rozmarin uscat

sare și piper

Categorii