Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
Reteta culinara din categoria Oaie. Cum sa faci Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
Ne place carnea de oaie si o mancam cu placere oricum ar fi gatita! Pentru aceasta Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor sunt necesare cateva ingrediente: carne de oaie, vin rosu, condimente.
Ingrediente Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor 6 felii de carne de oaie,cu os 100 ml vin rosu 1 lingurita rozmarin uscat 2 lingurite usturoi granulat 1 lingurita boia dulce de ardei Piper negru proaspat macinat 100 ml ulei(50ml pentru prajit in tigaie, 50ml pentru cuptor) Sare dupa gustIata cum se prepara Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
Am spalat carnea pe care am cumparat-o gata feliata si am uscat-o cu prosoape de hartie. In tigaia cu uleiul fierbinte, am pus pe rand feliile de carne si le-am tinut pana s-au rumenit putin pe ambele parti. Le-am asezat apoi in tava pentru cuptor in care am turnat 50ml ulei si zeama care au lasat-o in farfurie. Le-am condimentat cu grija pe ambele parti,le-am acoperit cu folie de aluminiu si le-am dat la cuptorul preincalzit, pentru 40minute. Am descoperit apoi carnea, am turnat deasupra 100ml vin, am acoperit din nou si am mai lasat 15minute dupa care am scos folia si am lasat sa mai stea descoperita,inca 5 minute. Am avut o carnita frageda, gustoasa si am servit-o cu sote din amestec mexican de legume. Pofta buna!
Vezi si reteta de Friptura de miel cu vin si usturoi.
Ingrediente Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
Ingrediente Reteta de friptura din pulpa de oaie la cuptor
6 felii de carne de oaie,cu os
100 ml vin rosu
1 lingurita rozmarin uscat
2 lingurite usturoi granulat
1 lingurita boia dulce de ardei
Piper negru proaspat macinat
100 ml ulei(50ml pentru prajit in tigaie, 50ml pentru cuptor)
Sare dupa gust