Tocana de berbecut cu cartofi

Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Tocana de berbecut cu cartofi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocana de berbecut cu cartofi

 

 Sezon de toamna, sezon de berbecut !!!! Amatorii abia il asteapta. Traditional trebuie preparat o tocana de cartofi cu berbecut !!!    

1 kg carne berbecut cu os si de pe burta 1 kg cartofi 2 linguri untura porc 2 cepe rosii 2 cepe albe 2 rosii 2 foi dafin 2 ardei - rosusi verde 2 linguri pasta de kapia cu telinba 1 lingurita paprika dulce 1 lingurita chimen macinat 1 lin gurita piper negru macinat sare codite de ceapa verde  Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de berbecut. Sotati ceapa si ardeiul in untura de porc. Adugati carnea si o lasati sa se inabuse impreuna cu legumele . Condimentati cu boia si chimen. Adugati foile de dafin  si pasta de kapia cu telina . Adaugati apa sa acopere carnea si fierbeti o ora pana carnea incepoe sa se patrunda . Puneti cartofii taiati cuburi si fierbeti pana acestia incep sa sfarme . La sfarsit gustati daca tocana are suficienta sare si sarati daca este nevoie . La servire presarati verdeata pentru prospetime pe deasupra . Eu am pus rondele de ceapa verde. Piparati  Serviti tocana de berbecut cu cartofi cu varza murata taiata .    Pofta mare !

Ingrediente Tocana de berbecut cu cartofi

1 kg carne berbecut cu os si de pe burta

1 kg cartofi

2 linguri untura porc

2 cepe rosii

2 cepe albe

2 rosii

2 foi dafin

2 ardei - rosusi verde

2 linguri pasta de kapia cu telinba

1 lingurita paprika dulce

1 lingurita chimen macinat

1 lin gurita piper negru macinat

sare

codite de ceapa verde

Categorii