Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus
Reteta culinara din categoria Oaie. Specific Romania. Cum sa faci Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus
O bucata de pulpita de berbecut se dorea preparata. Am incercat sa respect dorinta ,,mancatorului". Adica sa gatesc berbecutul cat mai simplu, fara prea multe condimente. Grea misie, il vedeam marinat si imbalsamat cu arome si ierburi. Pana la urma m-am achitat de sarcina cu succes. Garnitura am folosit couscous marunt.
Ingrediente Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus
2 kg pulpa berbecut
100 gr unt
1 lingura piper cu lamaie
sare de Himalaya
1 ceapa mare rosie
4 catei usturoi
2 pahare vin rosu
1 cana de cuscus marunt
1 cana si jumatate apa fierbinte
cateva firicele de sofran
legume pentru servit (ceapa, rosii, ardei)