Bloody Mary - cocktail cu alcool

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bloody Mary - cocktail cu alcool

Amestecati intr-un pahar vodca, sucul de rosii si zeama de la lime. Reteta originala recomanda la trei masuri de vodca, sase masuri de suc de rosii si o masura de zeama de lamaie sau de lime. La aceste ingrediente se adauga cate putin din: sosul Worcester, sos Tabasco (cu grija si cumpatare), sare de mare, alba si rosie am pus eu cate un praf, si la final piper. Piperul se foloseste proaspat rasnitat, de preferinta. Desi se spune ca sosul Worchestershire este cunoscut si sub denumirea de sos Worcester, fiecare producator si popor isi rezerva dreptul de a le personaliza in propriul stil, exact cum am procedat si eu cu cocktailul in sine. Worcester-ul din frigiderul meu are in compozitie mai degraba fructe: caise, stafide, curmale si vin de cirese, sos de soia, trestie de zahar, pe cand sosul Worchestershire descris in cartea de Condimente are asa: tamarind, chili, ansoa, otet de malt, ceapa, usturoi, zahar si condimente. Revenind la cocktailul de fata, dupa ce am amestecat bine toate ingredientele, am adaugat deasupra amestecul italian de condimente. Se serveste cu tulpina de telina sau cu masline, daca doriti.

Ingrediente Bloody Mary - cocktail cu alcool

Ingrediente pentru 1 pahar:

- 200 ml suc de rosii/ bulion

- zeama de la un lime

- 1/2 lingurita sos Worcester sau Worchestershire

- 3 picaturi sos de Tabasco

- 45 ml vodca

- un praf sare de Himalaya

- un praf amestec italian

- piper macinat Sichuan

- un praf sare de mare rosie.

Categorii