Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati ca mai trebuie putina faina, mai adaugati in masina in timp ce framanta aluatul. Eu am folosit o faina de tip 650, motiv pentru care nici nu au crescut in exces briosele... Dupa ce masina a framantat aluatul, am pulverizat niste ulei intr-un castron, am asezat aluatul in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la loc caldut sa creasca 20-30 minute. Pe masa de lucru am intins folia de silicon am uns-o cu putin ulei, mi-am uns si mainile si am rasturnat aluatul. Am rupt cate o bucatica de aluat, atat cat doresc de mari sa fie briosele avand in vedere ca vor mai creste in timpul coacerii, aplatizez putin bucata de aluat, pun in mijloc o pruna uscata, adun marginile, ii dau forma de bila aluatului si il pun in forma de briose de silicon. In tava de briose am pus hartie pentru briose, am pulverizat putin ulei in hartie si abia apoi am pus aluatul umplut. Am lasat tavile cu briose sa mai creasca la loc caldut pentru 15 minute, dupa care le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-18 minute, pana s-au rumenit deasupra. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra vanilat pe deasupra. Sa va fie de folos!!

Ingrediente Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Pentru aluat:

200 ml lapte cald

250 gr branza dulce de vaci

1 lingurita sare

3 linguri zahar

50 gr unt moale

3 linguri ulei de masline

650-700 gr faina tip 650

ulei pentru uns mainile in timp ce se formeaza briosele

1 lingura plina de drojdie uscata

Pentru umplut:

prune uscate sau deshidratate

Pentru decor:

zahar pudra vanilat

Categorii