Budinca de cascaval cu spanac
Instructiuni de preparare Budinca de cascaval cu spanac
Ingrediente Budinca de cascaval cu spanac
200 gr. cascaval ra
½ franzela
50 gr. unt
4 oua
½ ceasca lapte
1 kg. spanac
sare
200 gr. cascaval ra
½ franzela
50 gr. unt
4 oua
½ ceasca lapte
1 kg. spanac
sare
Se curata merele de coaja si se taie felii subtiri. La fel se taie felii subtiri si piinea alba, nu
Se fierb macaroanele, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se amesteca
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si putina sare, se adauga faina, coaja si zeama de lamiie. L
Se prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fie
Spanacul se spala, se fierbe, se toaca si se amesteca cu un sos alb preparat din unt, faina si smint
Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din cantitatea de gris. Se aseaza deasu
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind mereu in acelas
Se curata si se spala pestele, se scot cu grija toate oasele si se toca marunt. Se freaca spuma 2 li