Budinca de taitei cu brinza de vaci

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de taitei cu brinza de vaci

Se prepara taiteii ca si pentru taitei cu lapte, cu deosebirea ca se taie fisii late de 1 cm. Se fierb in apa cu sare si se scurg. Brinza de vaci, data prin sita, se amesteca cu galbenusul de ou frecat cu zaharul, taiteii fierti, coaja de lamiie si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt, cu care se pune sa fiarba in baie de apa. Se da la un foc potrivit 20-30 minute si, cind este gata, se rastoarna pe o farfurie. Se decoreaza cu citeva stafide deasupra.

Ingrediente Budinca de taitei cu brinza de vaci

80 gr. taitei

100 gr. brinza de vaci

1 ou

1 lingura zahar

coaja de lamiie

sare

5 gr. unt

4-5 stafide

Categorii