Budinca de cozonac

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de cozonac

Se taie cozonacul in cubulete mai mari,se pun intr-o tava unsa cu unt,se amesteca cu fulgii de ciocolata si fructele si se lasa deoparte;intr-un castron se amesteca ouale batute cu arome,zahar si lapte,apoi se rastoarna peste cozonac si se apasa putin cu o lingura ca toate bucatile sa se imbibe cu lapte;se lasa la cuptor 30-40min.la foc moderat,depinde de cuptorul fiecaruia.Cand in tava nu mai este lichid si budinca este rumenita,se opreste focul iar dupa ce s-a racit se serveste Este o reteta foarte buna,pregatita cu cozonacul uscat, ramas de la sarbatori.

Ingrediente Budinca de cozonac

1cozonac uscat

6oua

600ml lapte

3linguri zahar

esenta de rom sau vanilie

fructe de padure de la congelator sau 100g stafide

50g fulgi de ciocolata

1lingura unt

Categorii