Budinca de gris

Timp de preparare 25 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de gris

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam untul, esenta, stafidele , rahatul, boabele din dulceata , galbenusurile si amestecam bine. La sfarsit adaugam si albusurile batute spuma . Intr-o tava unsa cu unt asezam biscuitii pe care ii vom stropi cu putin lapte. Peste biscuiti turnam compozitia de gris. Budinca de gris va sta la cuptor 20-25 minute. O vom servi rece.

Ingrediente Budinca de gris

600 ml lapte

100 g zahar

gri

3 oua

150 g unt

esenta de rom

2 linguri cu boabe de fructe din dulceata.

stafide

2 bucati cu rahat taiat mic

8 biscuiti

Categorii