Budinca de gris

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de gris

1.Se pune la fiert laptele cu zaharul si scortisoara,se adauga in ploaie grisul, vanilia si coaja rasa de lamaie.Se fierbe 2-3 minute si se ia de pe foc.Se lasa la racit. 2.Cand grisul este rece, il amestecam cu galbenusurile de ou si cu albusurile batute spuma cu un pic de sare. 3.Se unge o tava de Jena cu unt , se pune 1/2 din compozitia de gris, dulceata de mere si se acopera cu cealalta jumatate din compozitia de gris.Se coace 25' in cuptor preincazit. 4.Se serveste cu dulceata de mere, de capsuni sau sirop de fructe. Pofta buna!

Ingrediente Budinca de gris

500ml. lapte

100g. gri

4 oua

100g. zahar

1 borcan de dulceata de mere

1 lingura scortisoara macinata

vanilie

coaja rasa de la o lamaie

Categorii