Budinca de gris cu mere si zahar vanilat

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de gris cu mere si zahar vanilat

Se unge usor cu unt si se presara cu pesmet fin, o forma rotunda sau o cratita. Pe fund se asterne in strat uniform o treime din cantitatea de gris, peste el se pune jumatate din merele rase, iar peste mere se presara jumatate din cantitatea de zahar si bucatele de unt. Se repeta operatia acoperind cu ultima treime din cantitatea de gris. Peste el se aranjeaza citeva rotogoale de mar curatat de coaja si seminte. Se toarna laptele clocotit si se da la cuptor la foc potrivit lasind sa se rumeneasca. Se rastoarna pe o farfurie apoi se acopera cu o a doua si se rastoarna iar, in asa fel ca sa apara rotogoalele de marBudinca se poate servi atit calda cit si rece

Ingrediente Budinca de gris cu mere si zahar vanilat

1 pahar gri

1 kg mere

1 ¾ pahar lapte

1 pahar zahar

75g unt

vanilie sau zahar vanilat

pesmet

Categorii