Budinca de orez cu fructe proaspete

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinca de orez cu fructe proaspete

Se spala merele, se curata de coaja si se taie spalturi. Mango se curata de coaja, se indeparteaza samburii si miezul se taie fasii (cateva fructe taiate se pun deoparte pentru ornat). Batonul de vanilie se despica pe lung si se razuieste cu un cutit miezul. Se-ncinge cuptorul la 160gr., se unge cu unt o forma de tort si se pune la rece. Se-ncinge laptele, se incorporeaza orezul si zaharul si se lasa sa fiarba incet 30 de minute. Cu putin inainte ca orezul sa fie fiert, se adauga untul, miezul de vanilie, coaja de lamaie, cuisoarele si sarea. Se ia orezul de pe foc si se lasa sa se raceasca bine. Se separa galbenusurile de albusuri, se amesteca galbenusurile cu orezul racit si pe urma se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna jumatate din orez in forma unsa, se aseaza peste el feliile de mar si de mango si se acopera cu restul de orez. Se da budinca 20 de minute la cuptor si se serveste calda, cu fructe proaspete sau cu sirop de fructe.

Ingrediente Budinca de orez cu fructe proaspete

Ingrediente (pentru 12 portii): 1/2 l lapte

150 g orez cu bobul rotund

100 g zahar

60 g unt

5 oua

1 varf de cutit nucsoara pisata

coaja rasa de la 1/2 lamaie

1 baton de vanilie

1 priza sare

250 g mango

100 g mere sau afine

unt pentru forma

1 varf de cutit cuisoare macinate.

Categorii