budinca de spanac cu franzela (i)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare budinca de spanac cu franzela (i)

Dupa ce s-a spalat, spanacul se fierbe, 5 minute si, apoi, se lasa in strecuratoare pina se raceste.Se trece apoi prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte si nestoarsa.La tocatura se adauga brinza rasa (care sareaza), smintina , faina, untul moale sau topit (margarina, untdelemnul), sucul de rosii, galbenusurile, mararul si piperul, amestecindu-se bine.Dupa aceea, se amesteca usor, prin rasturnare cu albusurile batute spuma, se desarta in forma de cca 2 l si se coaceSe introduce in cuptorul bine incins dinainte, unde se lasa 30-40 minute, pina cind budinca se rumeneste frumos.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Cind se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda, daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.

Ingrediente budinca de spanac cu franzela (i)

1 kg spanac

150 g franzela

100 ml lapte

200 ml smintina

100 g unt

margarina sau untdelemn

50 g faina

150 ml suc de rosii

150 g brinza telemea,o lingurita marar taiat marunt

un virf cutit piper

4 oua si un albus sau 5 oua.

Categorii