Budinci mici de ficat

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Budinci mici de ficat

Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o lingura de unt cu o lingura de faina si stins cu o ceasca de lapte. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu ficatul dat prin masina, la care se adauga 2 linguri de smantana, apoi 4 galbenusuri sau 2 oua intregi. Se potriveste de sare si piper. Se trece totul prin sita, si se umplu cu aceasta compozitie mici forme de marimea unei cesti, bine unse cu unt. Se aseaza intr-o tava cu apa clocotita, si se tine la cuptor vreo 10-15 minute. Se rastoarna, se aseaza pe farfurie, si se servesc fie cu leguma, fie cu un sos de unt.

Ingrediente Budinci mici de ficat

400 gr ficat de vitel

unt

o lingura faina

o ceasca lapte

2 linguri smantana

4 galbenusuri sau 2 oua

sare

piper

Categorii