Capsuni/zmeura cu sirop
Reteta culinara din categoria Sirop / Compot. Cum sa faci Capsuni/zmeura cu sirop
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Capsuni/zmeura cu sirop
Daca folositi capsuni congelate: puneti un strat de fructe, stropiti cu zahar si continuati cu inca un strat de capsuni si zahar, pana folositi toate fructele. Se lasa 2 ore fara sa se amestece, dupa care se poate folosi o lingura si se intoarce usor (fructe). Dupa inca 3-4 ore (depinde de anotimp le faci – lasa mai lichid, primavara-vara), sunt bune de servit. Ies 3 portii.
Dacă folosiți fructe proaspete (românești), adăugați mai puțin zahăr după gust. Lăsați-le până se formează suficient lichid (câteva ore), amestecând din când în când.
Ingrediente Capsuni/zmeura cu sirop
1 kg capsuni congelate/zmeura sau capsuni proaspete
170 g zahar