Sirop din flori de tei
Reteta culinara Sirop din flori de tei din categoria Sirop / Compot. Specific Romania. Cum sa faci Sirop din flori de tei
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sirop din flori de tei
Un sirop delicat si parfumat. Se poate servi vara cu apa minerala si geata,topping pentru ingheta sau in serilie de iarna pe o canapea sub o patura de lana cu o cana de lapte cald si o lingura de sirop de tei ,alaturi de o carte buna sau un film bun. Relatat pe surse este un excelent remediu a insomniei ,calmant si dureri de gat.E alegerea voastra :) Sa trecem la treaba.
1 kg de flori de tei sucul de la 4 lamai coaja de la o lamaie 1 kg zahar 2,5 l apa ,de preferat de izvorSe culeg florile de tei, se aleg si scutura bine de eventualele insecte.
Cu ajutorul foarfecului se inlatura si frunza de legatura (aripioara).
Intr-o oala incapatoare adaugam apa si zaharul,cand zaharul s-a disolvat adaugam florile si fierbem compozitia cam 30 minute. Adaugam sucul de lamaie si coaja si mai fierbem inca 10 minute.
Acoperim si lasam la racit,apoi dam la frigider sau beci,pivnita pentru cateva zile.
Strecuram siropul ,apoi il dsitribuim in sticle curate si sterilizate.
Siropul este gata.
Ingrediente Sirop din flori de tei
1 kg de flori de tei
sucul de la 4 lamai
coaja de la o lamaie
1 kg zahar
2,5 l apa ,de preferat de izvor