Desert pere in vin alb
Reteta culinara din categoria Sirop / Compot. Cum sa faci Desert pere in vin alb
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert pere in vin alb
Se pregateste siropul: se pun la fiert apa ,vinul zaharul, zaharul vanilinat, scortisoara si coaja de lamaie. Se lasa sa dea in clocot, iar cand s-a dizolvat zaharul se pun perele.
Perele se curata de coaja si se taie in jumatati. Se scoate cotorul cu grija, pentru a nu strica forma lor.
Se pregateste un cerc din hartie de copt,care se pune deasupra perelor din oala,in loc de capac. Se fierb 35 de minute,apoi se scot si se mai lasa siropul sa fiarba 12 minute. In cazul in care perele nu sunt facute,le puteti fierbe mai mult,dar nu mai fierbeti siropul.
Se scot perele si se strecoara siropul. Apoi puneti perele din nou in oala. Se pot servi asa, sau cu ciocolata.Eu prefer cu sirop.
Sos ciocolata: se pun pe baie de aburi ciocolata si laptele si se amesteca. Dupa ce s-a topit ciocolata, se pot orna perele.
Ingrediente Desert pere in vin alb
4 pere (750 g)
2 batoane mici de scortisoara
160 g zahar
1/2 pliculet zahar vanilinat
300 ml vin alb
200 ml apa
coaja lamaie
Pentru ornat (optional):
1 ciocolata amaruie
10 lg lapte