Carne de vita in bait de vanat

Timp de preparare 2 ore si 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Carne de vita in bait de vanat

Se fierbe vinul la foc iute si se adauga toate ingredientele,Se fierbe pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit se toarna peste carne.Se lasa la macerat intre 12 si 24 ore. Carnea se stoarce de bait si se pune intr-o tava cu putin ulei si 200 gr de apa.Peste carne se pune slanina taiata feli.Se tine la cuptor c-am 1h si 40 min.Daca mai este nevoie se pune putina apa(calda!!).Se poate servi cu cartofi pai si cu o sala de primavara.(pont:se poate face si pe gratar daca am fiert-o ca 35-40 min)

Ingrediente Carne de vita in bait de vanat

Bait:

1 l de vin rosu dulce

1 pahar de otet de calitate

1 l de apa

o ceapa rasa mare

un morcov ras mediu

o telina rasa mica

2 capatini de usturoi

2-3 linguri de miere

2-3 foi de dafin

2-3 crengi de cimbru

boabe de ienibahar

sare piper condiment

carnea:

coaste de manzat

cotlet de manzat

slanina de porc

Categorii