Castraveți bulgărești
Reteta culinara Castraveți bulgărești din categoria Muraturi. Specific Bulgaria. Cum sa faci Castraveți bulgărești
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Castraveți bulgărești
Anul acesta, se pare că am probat rețete noi pentru conservarea legumelor;) Nu puteam rata castraveții în oțet;) Așa că am ales varianta cu ceapă și așezați în borcane de 800 g ;) Recunosc, că mi-au luat mai mult timp, decât dacă îi puneam în borcane maarrii ;) Răbdare, spor și succes! Finalizare rețetei am efectuat-o la socrii;), deoarece am constata, după ani și ani, că apa din puțul lor e cea mai bună pentru conservele de iarnă;) are mare conținut de clacar ce menține legumele tari;) Așa, că poze de prezentare frumoase, mai puțin :P ;) Important e gustul ;)
Ingrediente Castraveți bulgărești
Castraveţi 1000 g
Morcovi 250 g
Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi ,
ceapă albă 4-5 bucăți,
Hrean 5 bucăţi
Mărar uscat 100 grame ,
Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust
Apă 4000 ml,
Oţet 500 ml,
Zahăr 250 g,
Sare neiodată 150 g,