Castraveți bulgărești

Reteta culinara Castraveți bulgărești din categoria Muraturi. Specific Bulgaria. Cum sa faci Castraveți bulgărești

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Castraveți bulgărești

 

Anul acesta, se pare că am probat rețete noi pentru conservarea legumelor;) Nu puteam rata castraveții în oțet;) Așa că am ales varianta cu ceapă și așezați în borcane de 800 g ;) Recunosc, că mi-au luat mai mult timp, decât dacă îi puneam în borcane maarrii ;) Răbdare, spor și succes! Finalizare rețetei am efectuat-o la socrii;), deoarece am constata, după ani și ani, că apa din puțul lor e cea mai bună pentru conservele de iarnă;) are mare conținut de clacar ce menține legumele tari;) Așa, că poze de prezentare frumoase, mai puțin :P ;) Important e gustul ;)

Ingrediente Castraveți bulgărești

Castraveţi 1000 g

Morcovi 250 g

Ţelină rădăcină şi frunze 3 bucăţi ,

ceapă albă 4-5 bucăți,

Hrean 5 bucăţi

Mărar uscat 100 grame ,

Condimente (boabe de muştar, coriandru, piper boabe, enibahar, foi de dafin, cimbru uscat) după gust

Apă 4000 ml,

Oţet 500 ml,

Zahăr 250 g,

Sare neiodată 150 g,

Categorii