Castraveti murati in saramura
Reteta culinara Castraveti murati in saramura din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Castraveti murati in saramura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Castraveti murati in saramura
Mă ocup de murături de ani de zile și am constatat că este mai convenabil să punem castraveții la murat în borcane mai mici, deoarece se păstrează mai bine și nu se înmoaie. Noi preferăm castraveții murați în saramură, celor în oțet. Din ingredientele de mai jos au rezultat 26 porții (borcane de 700 ml).
Ingrediente Castraveti murati in saramura
8 kg castraveți
1/2 kg morcovi
1 țelină cu frunze
1-2 legături de hrean
1-2 căpățâni de usturoi
1 legătură de mărar uscat
1 legătură de cimbru uscat
13 ardei iuți
10 linguri de sare mare, neiodată
10 l de apă
boabe de piper (facultativ)