Castraveti murati in saramura

Reteta culinara Castraveti murati in saramura din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Castraveti murati in saramura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Castraveti murati in saramura

 

Mă ocup de murături de ani de zile și am constatat că este mai convenabil să punem castraveții la murat în borcane mai mici, deoarece se păstrează mai bine și nu se înmoaie. Noi preferăm castraveții murați în saramură, celor în oțet. Din ingredientele de mai jos au rezultat 26 porții (borcane de 700 ml).

Ingrediente Castraveti murati in saramura

8 kg castraveți

1/2 kg morcovi

1 țelină cu frunze

1-2 legături de hrean

1-2 căpățâni de usturoi

1 legătură de mărar uscat

1 legătură de cimbru uscat

13 ardei iuți

10 linguri de sare mare, neiodată

10 l de apă

boabe de piper (facultativ)

Categorii