Castraveti murati, in saramura cu otet

Reteta culinara din categoria Muraturi. Specific Romania. Cum sa faci Castraveti murati, in saramura cu otet

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Castraveti murati, in saramura cu otet

 

În familia mea sunt preferați castraveții în saramură, din motive lesne de înțeles. Dar mi-am adus aminte de o rețetă de castraveți în saramură cu oțet, pe care obișnuia s-o facă mama mea când eram copil, fără conservanți, doar cu ceapă, usturoi, morcov, mărar uscat, oțet și bobițe de muștar și piper. Cui îi place poate să pună și ardei iute dar mama nu obișnuia deoarece nu este prea agreat de către copii. Castraveții aveau un gust dulcișor, erau crocanți și se păstrau foarte bine până spre vară. Așa că m-am hotărât s-o fac și eu, după mai mulți ani, mai ales că se pretează celor care nu au voie să mănânce prea sărat cum este și cazul soției mele! Din ingredientele de mai jos au rezultat 5 borcane de 800 ml cu castraveți.

Ingrediente Castraveti murati, in saramura cu otet

2 kg castraveți

1-2 morcovi

1-2 cepe nu prea mari

5-6 căței de usturoi (câte unul în fiecare borcan!)

1 legătură de mărar uscat

1 legătură de cimbru uscat

1 lingură de boabe de piper

1 lingură de boabe de muștar

1-2 rădăcini de hrean

1 l apă

500 ml oțet de 9 grade

1-2 linguri cu vârf de sare mare neiodată

1-2 linguri cu vârf de zahăr

1 foaie de dafin (opțional)

1 ardei iute mic (opțional)

Categorii