Cataif - varianta mea

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cataif - varianta mea

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier sau mai fin, dupa cum doriti. Mie imi place mai mare. Spalam lamaia si o stergem cu un servetel. Radem coaja si o punem peste nuca macinata. Amestecam si repartizam uniform nuca peste taitei. Deasupra asezam cealalta jumatate de pachet de taitei. Jumatate din cubul de unt il taiem bucatele si il asezam peste paste. Desfacem si celalalt pachet de fidea, si asezam un strat final. Dam la cuptorul incins pentru vreo 15-20 minute, la foc mediu. Cand se rumeneste frumos, inchidem cuptorul si o lasam un pic in cuptor. Intre timp, punem la fiert apa cu zaharul si restul de unt. Dupa ce a dat in fiert, dam deoparte siropul obtinut si lasam sa se raceasca, numai sa devina un pic cald. Atunci, adaugam mierea si zeama de lamaie. Amestecam si lasam un pic sa se aromatizeze bine siropul. Scoatem forma de copt din cuptor si turnam siropul peste fideaua rumenita. Lasam sa absoarba din sirop, apoi cu ajutorul unei linguri portionam superficial cataiful. Lasam sa se raceasca de tot. Am avut si ajutor in bucatarie! :)) Servim cu scortisoara macinata, coaja de lamaie proaspat rasa, stafide uscate sau hidratate in coniac sau rom.

Ingrediente Cataif - varianta mea

1 pachet taitei fideluta (500 gr)

1/2 pachet fidea (200 gr)

200 gr miez de nuca

50 gr unt de calitate

1 lamaie galbena parfumata

200 gr zahar brut (voi puteti folosi mai mult zahar daca doriti

eu nu reusesc sa consum un desert mult prea dulce

astfel ca nu am folosit o cantitate foarte mare de zahar)

3 linguri miere naturala

500 ml apa

optional:

scortisoara macinata

stafide

Categorii