Cheesecake cu afine

Timp de preparare 45 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cheesecake cu afine

Se sfarama biscuitii , untul se topeste si se amesteca cu biscuitii pana capata consistenta unui aluat . Se aseaza aceasta compozitie pe fundul unei tavi de tort detasabila si se lasa la frigider pana este gata crema. Separat se mixeaza branza cu zaharul pana se omogenizeaza complet , se adauga pe rand cate un ou mixandu-se bine inainte de a adauga fiecare ou. Se pune apoi esenta de vanilie , zeama de lamaie , praful de sare si la sfarsit smantana . Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se coace la foc potrivit cca. 40 minute , daca are tendinta sa se rumeneasca deasupra ,se acopera ci o folie de copt . Se incearca cu scobitoarea pentru a scoate prajitura exact la momentul potrivit . Se lasa la racit. Se amesteca fructele cu zaharul si se fierb pana incep sa se lege. Se adauga gelatina dizolvata in 2 linguri de apa rece si se lasa apoi fructele la racit . Se scoate prajitura din forma , se aseaza pe un platou si se toarna deasupra fructele . Se lasa la rece timp de 2 ore sa se inchege glazura de fructe , se portioneaza , si se serveste.

Ingrediente Cheesecake cu afine

Pentru Blat:

300 gr biscuiti fragezi

150 gr unt

Pentru crema:

500 gr branza vaci cremoasa

4 oua

150 gr zahar

3 linguri smantana

o esenta de vanilie

o lingurita zeama de lamaie

1 praf de sare

Pentru topping:

500 gr afine

5 linguri zahar

6 linguri apa

1 pliculet gelatina

Categorii