Chifle cu cerneala de sepie

Ce ziceti sa pregatim impreuna chifle negre cu cernela de sepie? La reteta Burger Monster am folosit aceste chifle pregatite de noi. O idee buna pentru o masa de Halloween! Textura teribil de moale o sa va surprinda, nu o sa va sperie! :) Detalii in reteta si in videoclip.

Timp de preparare 3 ore si 45 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Chifle cu cerneala de sepie

Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Faceti o gropita si puneti drojdia. Adaugati oul, laptele, apa, apoi cerneala de sepie. Framantati aproximativ 10 min la viteza 3.

Se incorporeaza untul putin cate putin.Formati o bila din aluat si lasati sa se odihneasca 1h 30 min la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat.

Degajati aluatul si formati bile mici de aluat de 120 gr fiecare. Aranjati bilele distantate pe o tava de copt captusita cu hartie pergament si lasati sa stea 1 h 30 min la temperatura camerei.

Ungeti bilele cu ulei (sau albus de ou: vezi observatiile), apoi presarati generos cu seminte de susan.

Coaceti 15 min la 200°C.

Gata! Le puteți folosi pentru a face un burger monstruos daca doriti!

Ingrediente Chifle cu cerneala de sepie

500 gr faina

25 gr zahar

10 gr sare

20 gr drojdie proaspata

1 ou

72 ml lapte

200 ml apa

30 gr unt moale

8 gr de cerneala de sepie

ulei (albus de ou)

seminte de susan

Categorii