Chifle cu cerneala de sepie
Ce ziceti sa pregatim impreuna chifle negre cu cernela de sepie? La reteta Burger Monster am folosit aceste chifle pregatite de noi. O idee buna pentru o masa de Halloween! Textura teribil de moale o sa va surprinda, nu o sa va sperie! :) Detalii in reteta si in videoclip.
Instructiuni de preparare Chifle cu cerneala de sepie
Puneti faina, sarea si zaharul in bolul robotului. Faceti o gropita si puneti drojdia. Adaugati oul, laptele, apa, apoi cerneala de sepie. Framantati aproximativ 10 min la viteza 3.
Se incorporeaza untul putin cate putin.Formati o bila din aluat si lasati sa se odihneasca 1h 30 min la temperatura camerei, acoperit cu un prosop curat.
Degajati aluatul si formati bile mici de aluat de 120 gr fiecare. Aranjati bilele distantate pe o tava de copt captusita cu hartie pergament si lasati sa stea 1 h 30 min la temperatura camerei.
Ungeti bilele cu ulei (sau albus de ou: vezi observatiile), apoi presarati generos cu seminte de susan.
Coaceti 15 min la 200°C.
Gata! Le puteți folosi pentru a face un burger monstruos daca doriti!
Ingrediente Chifle cu cerneala de sepie
500 gr faina
25 gr zahar
10 gr sare
20 gr drojdie proaspata
1 ou
72 ml lapte
200 ml apa
30 gr unt moale
8 gr de cerneala de sepie
ulei (albus de ou)
seminte de susan