Chiftelute cu sos de smantana
Reteta culinara Chiftelute cu sos de smantana din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Chiftelute cu sos de smantana
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute cu sos de smantana
Dacă mezinului îi plac chifteluțele marinate în sos de roșii, iar soțului, cele simple, cu pireu de cartofi și murături, mie îmi plac acelea cu sos de smântână. De obicei gătesc pentru ei, sau pentru musafiri și țin cont de preferințele lor, dar acum mi-a venit și mie rândul să-mi fac pe plac. Chifteluțele cu sos de smântână mi se par cele mai bune, moi, cu un gust aparte, onctuos și plăcut. Iată de ce mă bucur că, în sfârșit, am făcut și ce-mi place mie...! Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 40 de chifteluțe, de dimensiuni medii.
Ingrediente Chiftelute cu sos de smantana
Pentru chifteluțe:
700 grame pulpă de porc, tocată
1 ceapă mare (sau două, mai mici)
1 cartof mare
1 felie de pâine înmuiată în lapte
1 ou
6 căței de usturoi
2 linguri de făină albă
1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
1 lingură de lapte dulce pentru înmuiat pâinea
sare
piper
cimbru
oregano
făină albă pentru modelat
ulei de floarea soarelui pentru călit ceapa
ulei de floarea soarelui pentru prăjit chifteluțele
Pentru sos:
300 ml smântână grasă
1 ceapă
4 căței de usturoi
ulei pentru călit ceapa și usturoiul
2 linguri de făină albă
sare
piper
Hot&Spicy