Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Reteta culinara Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta din categoria Oaie. Cum sa faci Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Ador bucataria turceasca. Nu este o reteta turceasca, este o reteta cu influente turcesti. Am folosit carne de miel, mirodenii, le-am dat forma de chiftelute si mititei, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt in cuptor. As fi vrut sa le prajesc la gril sau la gratar dar conditiile nu au fost prielnice de aceasta data…
Ingrediente Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
1 ceapa rosie
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline extravirgin
Sare roz
Mirodenii dupa gust: piper proaspat macinat, sumac, chimen, chimion, amestec de condimente pentru kebab (aproximativ ½ lingurita din fiecare)
Pentru garnitura:
1 kg cartofi
Sare si piper proaspat rasnit
Boia afumata
Pentru sos:
200 gr iaurt gras grecesc
Sare roz si piper proaspat rasnit
¼ castravete Fabio
1 lingurita menta uscata
Zeama de la ½ lamaie
2 linguri ulei de masline extravirgin
In plus: salata rucola