Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros al porcului se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si porumb, apoi se spala din nou. Pregătiți un amestec de crupe (adică făină de porumb măcinată mai mare, orez, ceapă tocată și scoici). Tăiați scoicile mai mici, amestecați totul cu piper, condimente de porc, sare după gust și umpleți acest intestin. In el trebuie sa punem amestec 60% si 40% apa, sa-l legam cu o sfoara la capete si sa il punem la fiert intr-o oala cu apa. O înțepăm din când în când cu acul, ca să nu se rupă. Se fierbe la foc mic. Cand este fiert se stinge focul si se pune prajitura intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor sa se rumeneasca. Se taie apoi felii si se serveste fierbinte, dar se poate servi si rece. Poftă bună!

Ingrediente Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

500 gr. crupe (malai macinat mai mare)

2 buctati de chisca (intestinul gros de la porc)

100 gr orez

500 gr ceapa

1 kg jumari de porc

sare dupa gust

1 lingurita piper macinat

1 lingura condimente de porc

putin ulei

Categorii