Ciorba de perisoare

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de perisoare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de perisoare

 

La noi in zona supele se mananca acru cu putin bors si asa ne place foarte mult. Pentru un plus de savoare, va sfatuiesc sa fierbeti o bucata de os afumat si va rezulta un bors foarte gustos.

-pentru chiftele:

700 g carne de porc tocata 1 sau 1 varf piper negru Sare 3-4 linguri de orez 2 linguri gris -pentru supa: Fumator 300-400g 1 morcov 1 roșu 1/2 ardei gras rosu 1 dovlecel mic 1 ceapa galbena 2 cepe verzi 1 telina mica 1 păstârnac 1/2 legatura patrunjel sare 2 linguri bulion Puțin borș tăiței Tarhon uscat Leuștean uscat (sau proaspăt). Smântână de servire

Tăiați feliile afumate și fierbeți-le în apă cu sare. Se curata si se spala legumele: telina, pastarnacul, morcovii, ardeii, dovleceii, rosiile si ceapa. Pune morcovul pe răzătoare și tăiem cubulețe ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa galbenă, iar ceapa verde tăiem rondele. Puneți țelina și păstârnacul întreg și scoateți-le la sfârșit sau tăiați-le cubulețe și puneți-le în oală.

Se bate bine oul si se amesteca cu carnea de porc tocata si se adauga orezul (spalat in prealabil), grisul, sare si piper dupa gust. Cand apa incepe sa fiarba se fac chiftele si se pun in oala la fiert si se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cand chiftelele sunt aproape fierte adaugam borsul dupa gust si bulionul. Acoperiți cu sare și piper. Adaugati taiteii si mai fierbeti inca 5 minute, apoi adaugati patrunjelul, tarhonul si leusteanul si opriti focul si acoperiti cu un capac 5-10 minute.

Serviți supa cu smântână.

Ingrediente Ciorba de perisoare

700 g carne de porc tocată

1 ou

1 vârf piper negru

Sare

3-4 linguri orez

2 linguri griș

-pentru ciorba:

300-400g afumătură (scăricică)

1 morcov

1 roșie

1/2 ardei gras roșu

1 dovlecel mic

1 ceapă galbenă

2 fire ceapă verde

1 țelină mică

1 păstârnac

1/2 legătură patrunjel

sare

2 linguri bulion

Borș de putină

tăiței

Tarhon uscat

Leuștean uscat (sau proaspăt)

Smântână pentru servit

Categorii