Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse
Reteta culinara Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse
Pentru că este anotimpul crocodililor verzi, în zona noastră, sudul țării, aceștia sunt foarte des obișnuiți la acrișarea ciorbelor. Se adauga in general supe de legume cu corcoduse. De data asta am acris ciorba de chiftele si a iesit foarte buna.
Pentru chiftele: 500 gr carne 1 ceapă 100 g de orez sare si piper 2 ouă medii Pentru supa: 3 litri de apa 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 linguri pasta de rosii cu piper Pentru pasta de corcoduse: 250 ml apă 250 gr corcoduse putina sare 1 buchet de zada verdeSe incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate si tocate.
Intre timp pregatim compozitia pentru chiftele. Amestecați carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, orezul, sare și piper. Se adauga apoi ouale si se omogenizeaza compozitia.
Se formează nuci de mărimea unei nuci. Se adauga in supa cand legumele sunt patrunse.
Intre timp pregatim pasta de corcoduse. Se spala corcodus si se fierbe in apa cu sare. Se lasa pana se dizolva semintele, apoi se trece printr-o sita, impreuna cu apa in care au fiert si se transforma intr-o pasta.
Adaugam in ciorba de chiftele mai intai pasta de rosii cu ardei, apoi pasta de corcoduse si lasam supa sa fiarba maxim 10 minute. Gustul cu sare si piper este si el potrivit, iar in ultimele 5 minute se adauga leusteanul verde tocat.
Ingrediente Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse
Pentru perisoare:
500 gr carne
1 ceapă
100 gr orez
sare și piper
2 oua medii
Pentru supa:
3 litri de apa
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
2 linguri de pasta de rosii cu ardei
Pentru pasta de corcoduse:
250 ml apa
250 gr corcoduse
putina sare
1 legatura de leustean verde