Ciorbă de pleurotus

Reteta culinara Ciorbă de pleurotus din categoria Supe/Ciorbe. Cum sa faci Ciorbă de pleurotus

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbă de pleurotus

 

Am vrut o supă mai ușoară de vară, fără carne. A avut succes, Dragonii s-au bucurat din plin.

ciuperci pleurotus aprox. 700 g, ceapa verde 1 buchet, ceapa rosie noua 1 bucata, morcovi 2 bucati, radacina de patrunjel 1 bucata, radacina de patrunjel 1 bucata, gulie 1 bucata Piper kapia 1 bucata, tulpini de telina telina 2 bucati, ulei de rapita 2 linguri, S 1 lingura , piper proaspăt măcinat ½ linguriță, boia de ardei 1 lingură, smântână cca. 100 ml, gălbenuș de ou 3 bucăți, oțet 1 lingură.

Spălați și curățați toate legumele și verdețurile, apoi tăiați-le în cuburi, uniform uniform.

Intr-un vas punem legumele impreuna cu uleiul si un pahar cu apa sa se intareasca, aprox. 10 minute la foc mediu, neacoperit.

Se adauga apoi ciupercile tocate marunt, se condimenteaza cu sare, se umple cu apa, aprox. 3000 ml, apoi se lasa la fiert semiacoperit cca. 35 de minute la foc mediu.

Se amestecă gălbenușurile cu oțetul și smântâna până se omogenizează, apoi se toarnă puțin suc de supă, amestecând ușor până se obține o cremă netedă și omogenă, care se toarnă în supa fierbinte, aveți grijă să se oprească sursa de căldură, amestecând. - putin pana se incorporeaza. Se condimenteaza cu leustean si se serveste fierbinte! 😉

Bafta si bafta!

Ingrediente Ciorbă de pleurotus

Ciuperci pleurotus cca. 700 g, Ceapă verde 1 legătură, Ceapă roșie nouă 1 bucată, Morcovi 2 bucăți, Pătrunjel rădăcină 1 bucată, Păstârnac rădăcină 1 bucată, Gulie 1 bucată Ardei kapia 1 bucată, Tije de țelină apio 2 bucăți, Ulei de rapiță 2 linguri, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat ½ linguriță, Boie de ardei dulce 1 lingură, Smântână cca. 100 ml, Gălbenuș de ou 3 bucăți, Oțet 1 lingură.

Categorii