Ciorba de potroace
Reteta culinara Ciorba de potroace din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de potroace
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de potroace
Retete de suflet Nu, nu am fost la nunta si nu a trebuit sa ma indrept, dar totusi o ciorba de potroace este oricand binevenita, mai ales ca Clementina m-a facut sa imi poata.
măruntaiele unui pui de țară (aripi, gât, spate) 1 ceapă 1 morcov 1 bucata telina 1 ardei gras 1 lingura de orez 200 gr roșii tăiate cubulețe suc de varza dupa gust Leuștean verde sare piper negru Spală bine măruntaiele unui pui. Pune carnea intr-o oala cu apa rece sa o acopere si trece-o cu cateva degete. Pornim repede focul până se acumulează spuma deasupra. Reducem focul la mic si spumam cat este necesar pentru a obtine un suc limpede. Între timp, tăiați ceapa, morcovul, țelina și ardeiul gras în cuburi. Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele. Se fierbe 10 minute si se adauga orezul si rosiile. După ce roșiile sunt fierte, adăugați separat sucul de varză fiartă, piper și sare dacă este nevoie. Dacă este necesar, umpleți cu apă fierbinte. Se fierbe 3-4 minute, apoi se adauga leusteanul tocat marunt si se stinge focul.Ingrediente Ciorba de potroace
maruntaiele de la un pui de tara(aripi, gat, spate)
1 ceapa
1 morcov
1 bucata telina
1 ardei gras
1 lingura orez
200 gr rosii cubulete
zeama de varza dupa gust
leustean verde
sare
piper negru macinat